Algemene Periodieke Keuring: APK keuring

U kent het ongetwijfeld: de terugkerende APK keuring. Deze Algemene Periodieke Keuring (APK) is verplicht in Nederland en andere landen in Europa. De keuring is in het leven geroepen ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. De verplichte periodieke keuring schrijft voor dat u uw personenauto, bedrijfsauto of aanhangwagen jaarlijks of om de twee jaar moet laten keuren. U moet er wel rekening mee houden dat de APK een momentopname is. De APK keuring biedt geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig is om mee te rijden en ook niet dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Dus ook als uw APK keuring positief uitvalt, is het belangrijk dat u uw auto blijft controleren en onderhoud laat plegen. Als u de verplichte APK keuring niet tijdig laat uitvoeren, loopt u kans op een boete.

Kosten voor APK bij Van Steijn Auto’s

Bij van Steijn auto’s is de APK helemaal gratis als u dit combineert met uw onderhoudsbeurt, anders hanteren wij onderstaande tarieven.

De kosten voor de APK keuring bestaan uit twee delen: de kosten voor de uitvoering van de keuring én de kosten om het voertuig af te melden bij de RDW. Van Steijn Auto’s biedt u beide aan voor een prijs van € 44,95 voor benzine en diesel auto’s (excl. Oldtimers en Campers, tarief op aanvraag) voor alle merken auto’s. In sommige gevallen zijn wij verplicht aanvullende uitlaatgas metingen te doen. Dit is afhankelijk van het bouwjaar en type brandstof van uw auto. Kiest u om uw auto door Van Steijn Auto’s te laten onderhouden? Dan profiteert u van nog van veel meer voordelen, zoals gratis ruitenvloeistof en een gratis leenauto.

Wanneer moet uw auto APK laten keuren?

Een auto moet een APK keuring ondergaan in de volgende gevallen:

Voertuigen van na 1 januari 2005:

  • een benzineauto hoeft pas voor de eerste keer gekeurd te worden na 4 jaar, daarna twee keer om de 2 jaar en vervolgens elk opvolgend jaar
  • een dieselauto heeft de eerste APK na 3 jaar, daarna jaarlijks

Voertuigen van voor 1 januari 2005

  • de keuringsplicht geldt pas na 3 jaar, daarna jaarlijks
  • is uw auto ouder dan 30 jaar, dan geldt een tweejaarlijkse APK
  • voor auto’s die geregistreerd zijn voor 1 januari 1960 geldt geen keuringsplicht meer

U kunt twee maanden voor uw APK vervaldatum uw auto al laten keuren. De datum van uw (oude) APK keuring blijft dan gewoon staan. Als uw APK datum bijvoorbeeld vervalt 1 oktober 2019 en u laat uw auto keuren op 1 augustus 2019, dan wordt uw nieuwe APK vervaldatum 1 oktober 2020. Zo heeft u dan 14 maanden APK.

Neem contact op met Van Steijn Auto’s en vraag uw APK keuring aan

Wilt u meer informatie over de diensten en periodieke keuringen van Van Steijn Auto’s? Neem dan per mail contact op via info@vansteijnautos.nl of bel naar 036-5227013. Wij vertellen u graag meer over onze periodieke services en APK keuring!

Klik hier om online een afspraak te maken!