Van Steijn Auto’s verwisselt uw banden

Het is voor de verkeersveiligheid van groot belang dat u twee keer per jaar uw banden laat wisselen. Van Steijn Auto’s in de buurt van Nijkerk is de professionele vakman die deze klus voor u uitvoert. Zo bent u als automobilist altijd verzekerd van een optimale verkeersveiligheid. Wilt u ook met een gerust hart de weg op? Bel dan Van Steijn Auto’s en laat uw banden wisselen in de regio Nijkerk.

Redenen om uw banden te laten wisselen

De verschillende weersomstandigheden in het zomer- en het winterseizoen stellen andere eisen aan de banden van uw auto. Zomerbanden en winterbanden zijn speciaal ontwikkeld om te presteren in deze seizoenen. Er zijn drie belangrijke redenen om uw banden te laten wisselen door Van Steijn Auto’s bij Nijkerk:

Reden 1: Zomerbanden hebben een kortere remweg

Door de samenstelling van het rubber heeft u met zomerbanden bij hogere temperaturen een kortere remweg. Winterbanden zijn gemaakt van rubber. Rubber banden geven een auto in de winter meer grip op de weg. Echter zijn winterbanden niet geschikt voor in de zomer, aangezien de auto dan eerder gaat slippen en hij heeft dan een langere remweg. Wanneer de temperatuur onder de 7 graden zakt wordt het rubber van de zomerbanden harder, waardoor de grip vermindert. Het is voor uw eigen veiligheid dus heel belangrijk om de banden regelmatig te laten wisselen door Van Steijn Auto’s bij Nijkerk. Bel ons snel!

Reden 2: Regelmatig wisselen vermindert slijtage

Door uw banden op tijd te laten verwisselen heeft u de minste kans op slijtage. Door in de zomer door te blijven rijden met uw zachtere winterbanden, slijten de banden extra snel door de hogere temperaturen. Hierdoor vergroot de kans dat u met uw auto gaat slippen en dat wilt u natuurlijk niet! Maak dus een afspraak bij ons in de regio Nijkerk en laat uw banden wisselen.

Reden 3: Het wisselmoment is een extra bandencheck

Wanneer u uw banden laat wisselen bij Van Steijn Auto’s heeft u ook meteen een controlemoment om te kijken hoe de banden er aan toe zijn. Uit onderzoek is gebleken dat 42% van de auto’s rondrijdt met één of meerdere versleten autobanden. Voor de verkeersveiligheid is het erg belangrijk om regelmatig een bandencheck te laten uitvoeren. Hiervoor is het wisselmoment een uitgesproken kans! Maak snel een afspraak bij Van Steijn Auto’s om uw banden te laten wisselen in de regio Nijkerk.

Bel Van Steijn Auto’s en wissel uw banden bij Nijkerk

Wilt u ook graag met een veilig gevoel over het asfalt rijden? Laat dan twee keer per jaar uw zomerbanden en winterbanden wisselen bij Van Steijn Auto’s in de regio Nijkerk. Via onze website maakt u gemakkelijk een afspraak. Heeft u nog vragen? Bel of mail ons dan gerust, of vul hier op de site ons handige contactformulier in. Bellen kan naar 036-5227013 of mail info@vansteijnautos.nl. Maak een afspraak bij van Steijn Auto’s en laat uw banden wisselen in de regio Nijkerk!