Waarom auto uitlijnen bij van Steijn auto’s?

  • Een goed uitgelijnde auto is beter voor de wegligging en brandstofverbruik.
  • Bespaar brandstof door een goed uitgelijnde auto, tevens slijten uw autobanden minder snel.
  • Wanneer uw auto niet goed uitgelijnd is, kunt u dit merken tijdens het sturen (heel zwaar of juist erg licht). Uitlijnen verhelpt dit probleem.

Het uitlijnen van auto is een vak apart. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Laat daarom uw auto uitlijnen door de specialisten van Van Steijn auto’s. Uw auto is beter bestuurbaar en u bespaart op extra brandstofkosten. Zo is het uitlijnen van uw auto een waardevolle investering in uw veiligheid en het rendement van uw banden.

Uitlijnen is een specialisme waarbij de velgen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Cruciaal voor uw verkeersveiligheid, want een afwijking van een paar millimeter heeft hetzelfde effect als banden die over een afstand van 100 kilometer, dwars over het wegdek worden gesleept. Om uw wielen uit te lijnen, heeft Van Steijn auto’s de meest moderne elektronische uitlijnapparatuur en kennis in huis, om met behulp van hoogwaardige technologie banden nauwkeurig uit te lijnen.

Wanneer uitlijnen?

Van Steijn auto’s adviseert om de uitlijning van uw auto na elke 20.000 kilometer of ieder jaar te controleren. Een auto bestaat uit bewegende delen die na gebruik of verloop van tijd niet meer de originele stand hebben. Ook na het raken van een stoeprand of wanneer u door een diepe kuil bent gereden raden wij aan de uitlijning van uw auto te laten controleren. Zo voorkomt u overmatige bandenslijtage, wat u de aanschaf van één of twee nieuwe banden bespaart. Bovendien rijdt u met een goed uitgelijnde auto veiliger op de weg.

Kom langs bij Van Steijn auto’s!

U kunt zelf signaleren wanneer het onderstel niet volgens fabrieksnormen is afgesteld. Kom bij Van Steijn auto’s langs voor een sporings controle als:

– Er bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant van de band te zien is
– De auto naar één kant afwijkt
– De auto zwaar of licht stuurt
– Het stuur na een bocht niet terugdraait

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies: tel: 036-5227013

Voordelen van uitlijnen auto

– Minder onderhoudskosten
– Meer rijcomfort
– Minimale rolweerstand