Waarom is wisselen veiliger?

De verschillende weersomstandigheden in de zomer en de winter stellen ook andere eisen aan banden. Daarom zijn winterbanden en zomerbanden speciaal ontwikkeld om het best te presteren in deze seizoenen. Zo ben je als automobilist altijd verzekerd van optimale verkeersveiligheid.

De drie belangrijkste redenen om te wisselen:

Winterbanden hebben veel meer grip in winterse omstandigheden, vooral bij een glad wegdek door sneeuw, ijs of ijzel. Maar ook bij (vries)kou heeft het zachtere rubber voordeel. Dus is het voor eigen en andermans veiligheid een goede zaak om winterbanden te monteren om bij winterse omstandigheden veilig te kunnen rijden.

De belangrijkste vuistregel waardoor men kan onthouden wanneer de winterbanden gemonteerd moeten worden is de 7ºC regel. Dit is normaal gesproken in de periode van oktober t/m maart. Wanneer de temperatuur onder de 7 graden zakt wordt het rubber van de zomerbanden harder, waardoor de grip vermindert. Bij lagere temperaturen presteren winterbanden vele malen beter, waardoor de remweg korter wordt.

Dankzij wisselmoment extra bandencheck

Uit onderzoek is gebleken dat 42% van de auto’s die op zomerbanden rijden ten minste één band heeft met slijtage. Voor winterbanden is dat ‘maar’ 14%. Automobilisten die ’s winters doorrijden op hun zomerbanden missen de extra controles op de staat van de banden tijdens de bandenwissel. Voor de verkeersveiligheid is een regelmatige bandencheck dus erg belangrijk.

Vraag: Moet ik mijn banden laten balanceren?

Bij Van Steijn auto’s worden uw banden altijd gebalanceerd met de wisseling van de banden. Wielen balanceren is absoluut van belang voor het rijcomfort en blijvende voertuig- en bandenprestaties. Gebrek aan of slechte balancering komt tot uiting in de vorm van trillingen binnen verschillende snelheidsgebieden. Ook wordt tijdens deze wisseling uw bandenspanning gecontroleerd en zo nodig op de juiste spanning gebracht en worden uw wielnaven gereinigd.

Vraag: Waar sla ik mijn banden op?

Dit is heel eenvoudig: Bij Van Steijn auto’s is de opslag van uw winter/zomerbanden geheel gratis. (vraag naar onze voorwaarden)

Na een recente verbouwing is ons pand uitgebreid met een ruime zolder van 300m2. Hierop is ruim plek gereserveerd voor de opslag van uw zomer/winterbanden. Maak nu alvast uw bandenwissel afspraak en voorkom wachttijden.